HOUSE IN SANT JOSEP

Es Cubells

Client

Privado

Location

Ibiza

Project

2015-2022

OBRA

2023-

The house is situated in a terraced plot on the way to Es Cubells.

It features a linear development of a sequence of pavilions built with a wall clad in local limestone which, in the manner of a backbone, fulfils the planning requirements. 

 

The aim is to expand the footprint of the house as part of an effort to extend the interior spaces into the exterior, giving a sense of visual expansion.

 

Stone pilasters are used to this end (with a nod to the dwelling that Oscar Tusquets designed in the 70s on the Italian island of Pantelleria).

The vegetation and a series of fruit trees planted in a regular framework emphasise this idea.

 

Various patios strengthen the sensation of constructed volume, at the same time as amplifying the interior spaces.

 

 

A sheet of water in the form of a pool sits on the edge of the plot where the property is built. It is offset with respect to the house, and forms part of the linear expansion strategy of the whole.

 

This project was carried out within deBM Arquitectura y Paisajismo.