HOUSE IN SANTA EULARIA DES RIU

SR House

Client

Private

location

Ibiza

Project

2013-2018

on site

2018-2021

The house is on a sloped terrace marked off by ancient stone walls more than one metre thick.

 

The presence of this archaeological footprint predetermines the linear shape of the design and the layout of the spaces, ‘giving them room to breathe’.

 

‘Carpets’ of gravel are laid at the foot of walls, in a kind of negative expression of the enclosure.

 

The house is relatively porous and permeable to the surrounding environment.

 

Each courtyard is unique, including those dominated by mineral connotations and north-facing designs, containing moss and lichen from the area surrounding the house.

 

The aim with the landscaping is to create a look that is in harmony with the surroundings, with a focus on xeriscaping around the house itself and on recovering the Mediterranean undergrowth on the rest of the plot. Different sequenced landmarks provide a picturesque ‘promenade’ that aims to create a sense of movement within the plot.

 

This project was carried out within deBM Arquitectura y Paisajismo.