HOUSE IN ES AMUNTS (IBIZA)

Es Amunts

Client

Private

Ubicación

Ibiza

project

2016-2017

ON SITE

2017-2021

 

The house is embedded into a very steep hillside in the Pla de Corona area, which is a large plain full of almond trees and red soil that stretches out from the village of Santa Agnés.

The building is established through a sequence of retaining walls covered in local limestone, thus providing the point of access from the upper section, like the rampart of a walled enclosure.

 

The design works with the plot’s tectonics and character to attribute identity to the piece.

 

The house is designed on a single floor, with a free plan distribution that emerges through a composition based on staggered structures that give rise to the outside spaces that connect with the Mediterranean woodland.

The traversable roof will be landscaped at a later stage.

 

Proyecto realizado en el estudio deBM Arquitectura y Paisajismo.