RENOVATION OF BETI JAI

Beti Jai

Client

Public

Location

Madrid

project

2018

A finalist in the architectural competition to renovate and provide new uses for the Beti Jai pelota court in Madrid.

Starting with a light coverage solution over the pelota court area, in the style of a Roman velarium, the design proposes a ‘modular wall’ with a wide range of features, providing the area with flexibility and a range of different possibilities.

 

As well as being mainly used as a pelota court, the central space is conceived as a main square where a range of different sporting and leisure events may be held, while maintaining the building’s integrity.

 

The idea of the ‘modular wall’ was developed with an examination of different configurations and possibilities.

 

The main gallery, which constitutes the main facade onto Calle Marques de Riscal, maintains the character and emblematic nature we believe such a building requires.

 

The circulation and hierarchy of the building’s different spaces are organised in line with fire safety and evacuation regulations.

 

The aim with this plan is to invigorate and breathe the necessary life into the old building so it shines more brightly than ever.