REFURBISHMENT AND EXTENSION OF A HOUSE IN CAP MARTINET

Luna Blanca

Client

Private

Location

Ibiza

Project

2018

on site

2019-2023

Along with the important task of structural improvement and reinforcement, an extension of the dwelling is proposed in two L-shaped volumes that will adapt in a natural way to the existing volumetrics and the geological hinge in which the existing dwelling was constructed.

 

The resulting property has views over the panoramic vista of Dalt Vila and Formentera like a fan.

 

The vertical pathways diverge from their vertical to create a residence organised over three levels that are stacked on staggered staircases.

 

The additional lower volume grows out of the ground and has a monolithic character, embodied in a structure of exposed coloured concrete with a porous finish. Here a material rawness is sought that interacts with the houses Josep Luis Sert saw to completion in the nearby area of Can Pep Simó.

 

The upper volume manifests itself in a smooth white exposed concrete structure with a slatted finish, and seeks to accentuate the scenic elements of its position and the magnificent views.

 

An attractive play of volume is achieved, whose displacements create abundant outdoor terraces and transitional spaces.

 

An independent annex is situated in the lower part of the plot, and is set up around an underground patio that serves as the entrance.

Given that this building rises out of the ground, it takes its form with the same exposed structure and treatment as the main dwelling’s lower volume.

 

This project was carried out within deBM Arquitectura y Paisajismo.